Stor Perde Modelleri
Stor Perde Modelleri
Stor Perde Nasıl ve Neden Kullanılır?

Klasik perde modellerinden sıkılanlar için şık ve kullanım kolaylığı sağlayan stor perdeler uygun fiyat seçenekleriyle de evlere şıklık katıyor. Yan tarafında bulunan zincir ya da ipli bir mekanizmayla perdenin rulo haline gelerek perdenin açılması sağlanıyor. Camın üstüne metal borulara yerleştirilen bu perde kalabalık görüntü yaratmadığından dekorasyon yapılan evlerde daha ferah bir görünüm verme amacıyla da tasarlanmıştır. Uçuşma gibi problemlerin olmadığı bu perde daha az kirleniyor. Üstelik kirlenen perdenizi tıpkı halı yıkama sistemi gibi evden teslim alan firmalara yıkatabilirsiniz.

Zebra Perde

Zebranın çizgili görünümden adını alan bu stor perde en çok kullanılan modeldir. Gündüz ve gece kullanılabilen bu model ışıklandırma miktarını ayarlayabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Perdenizi tamamen kapattığınızda da evinizin ışık almasını isterseniz karşılıklı şeffaf tarafları bir araya getirerek ayarlamanız yeterli olacaktır. Zebra perdelerde bir kısım düz bir kısım dantelli ya da farklı modellerde olabilir. Perdenizi açarken farklı desenler oluşturarak birden fazla değişik görünüm elde edebilirsiniz. Mutfak ve yatak odası dahil evinizin her yerinde bu perdeyi tercih etmeniz mümkün.

Düz Stor Perde

Bu model yukarıdan aşağıya kadar aynı tür kumaştan oluşturulan bir modeldir. Genellikle yatak odalarında tercih edilse de evinizin tüm alanlarında kullanabilirsiniz. Özellikle sade bir modelle salonunuzda kanat yardımıyla şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Modelin üzerine çiçek desenleri, çizgi film kahramanları gibi birçok farklı figür basıldığından en az zebra perdeler kadar fazla kullanım alanı bulunmaktadır. Her iki perde çeşidinde de perdenin bitiş kısmında düz durmasını sağlayan bir metal çubuk ya da boru vardır. Bazı modellerde bu borunun altına dantel ya da boncuklar eklenerek şık görünüme katkı sağlanır.

Jaluzi Stor Perde 

Yatay kanatların açılmasıyla zebra perdeye benzer bir görünüm oluşturur. Mekanizma ve rulo şeklini alarak kapanması benzerlik gösterse de tamamen kapatılır ve ya yarım açılır. Başka bir alternatifi olmayan bu perde genellikle toplantı salonları, okul gibi alanlarda kullanılsa da evler için de tercih edilebilir. Renk seçeneği diğer iki perdeye oranla daha kısıtlıdır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları