Salonumu Nasıl Dekorasyon Edebilirim
Salonumu Nasıl Dekorasyon Edebilirim
Salonumu Nasıl Dekorasyon Edebilirim

Çoğunuzun evde en çok vakit geçirdiği alan, evin en önemli mekanlarından biri olan salonlardır şüphesiz. Bu sebeple salonda kullanacağınız dekorasyon oldukça önemlidir. Çok vakit geçirilen bir alan olması sebebiyle salonların şık olması kadar konforlu olması da çok önemlidir. Evde yaşayanların beklentilerine karşılık verebilmelidir.

Dekorasyon fikirleri

İlk olarak mobilya seçiminden başlayalım. Her şeyde olduğu gibi mobilya ve dekorasyon alanında da moda hızla değişmektedir. Artık daha minimalist ve sade dekorasyonlar dikkat çekmekte. Siz de salon dekorasyonunuza, sade ve konforlu bir oturma grubu seçerek başlayabilirsiniz. Oturma grubunuza uygun renk ve tasarımda yemek masası alarak odanızı yemek odası haline de getirebilirsiniz. Eski salon takımlarında sık sık karşımıza çıkan devasa ve gereksiz vitrinler artık 2017 modasında yer almıyor. Bunun yerine salonunuzu daha geniş, ferah ve trend gösterecek olan estetik konsollardan ve tv ünitelerinden faydalanabilirsiniz. 

Salonunuza mobilya seçerken mobilyanın boyutlarının odaya olan uygunluğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Mobilya mağazalarında gördüğünüz estetiği ve şıklığı evinizde yakalayamayabilirsiniz. 

Mobilyalar tamam! Şimdi de birlikte halı seçelim. Halı seçerken renklerinin mobilyalarınızla olan uyumuna son derece dikkat etmeniz gerekmektedir. Mobilyalarınız desenliyse halıyı sade, mobilyalarınız sadeyse halıyı deseni tercih etmenizde fayda var. Duvar rengini de açık renklerden seçerseniz odanız daha ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur. 

Oturma grubunuzun ortasında bulunan sade ve minimalist bir masa odanızı oldukça kullanışlı ve konforlu gösterebilir. Bu masanın üzerine odanın renkleriyle uyumlu birkaç kitap veya dergi serpiştirebilirsiniz. Yanına da odanın renklerine tamamen zıt bir renkte vazo yerleştirebilirsiniz. Zıt renk kullanmaktaki amacımız, odayı tamamen uyum içinde gösteren renk tonlarını kırmak ve odayı tekdüzelikten kurtarmak. Bu zıt rengi odanın 2 veya 3 farklı yerinde ufak detaylar halinde kullanarak birbirleri içinde onları da uyumlu hale getirebiliriz. Fakat bunların sayısını abartmamakta fayda var. 

Ama eğer sadelik size göre değilse ve farklı tasarımlardan ve dekorasyonlardan hoşlanıyorsanız her geçen gün daha da yaygınlaşan hareketli, dinamik, modern ve bugüne ait bir anlayış var: Eklektik tasarımlar. Eklektik tasarım, özünde farklı şeylerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan tasarımlar demek. Bu tasarımda uyumsuz renkler bir arada kullanılır, farklı fonksiyonlar harmanlanır. Eklektik tasarıma, eskiye nazaran daha çok yenilikçi ve sınırları olmayan bir tasarım şekli de diyebiliriz. Bu tasarım şekliyle de farklı parçaları bir araya getirerek çok rahat ve şık salonlar oluşturabilirsiniz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları