Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu İçin Öneriler
Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu İçin Öneriler
Çocuk Odaları Neden Önemlidir

Çocuklar aile kurumunun en önemli öğeleridir. Doğdukları andan itibaren onlar için hep en iyisi istenir. Oda seçimi yaparken de yine titizlikle tercihler yapılır. Çocuklar için her ayrıntı düşünülür. Zamanlarının büyük bölümünü odalarında geçiren çocuklar için odaları ayrı bir dünyadır. Orada kendilerini ifade edebilirler ve aidiyet duygusunu öğrenirler. Bu yüzden imkanlar doğrultusunda her çocuğun kendine ait bir odası olmalıdır. Aileler çocuklarının odalarında fazlaca söz sahibi olmaktan çekinmelidirler ki çocuk kendini oraya ait hissedebilsin. 

Erkek Çocuk Odaları Nasıl Olmalıdır

Kadınlar ve erkekler çocukluktan itibaren birbirlerinden ayrılır. Oynadıkları oyunlar, oyuncakları, giyimleri hatta seçtikleri renkler bile birbirlerinden farklıdır. Bu sebeple odalarını dekore ederken bu ayrım göz önünde bulundurulmalıdır. 

Erkek çocuklar kızlara göre biraz daha hareketli olduklarından odalarında ki oyun alanı daha geniş olmalıdır. Odanın ortasına yol desenli oyun halılarından konulması erkek çocuklar için ayrı bir oyun alanı yaratır. Arabalarla oynamayı daha çok seven çocuklar odalarında ki bu alana bayılacaklardır. Yine arabalarla ilgili bir dekorasyon önerisi verilebilir. Araba garajı yapmak hem dağınıklığı toplar hem de arabalarla oynamayı çok seven erkek çocuklarına yeni bir uğraş verir. Bu garajlar karton kutulardan yapılabileceği gibi tahta raflardan da oluşturulabilir.

Bunlardan başka yine erkek çocukların çok sevdiği robotlar için bir robot evi dizayn edilebilir. Bu robot evlerini yapmak için karton koliler iyi birer malzemedir. Bu koliler renkli ve yapışkan kağıtlarla kaplandıktan sonra odalarına ayrılabilir. 

Bir başka dekorasyon önerisi legolarla ilgilidir. Hemen hemen her çocuk için vazgeçilmezdir legolar. Bu çok parçalı legolar için renkli plastik kutular çok idealdir. Özellikle bu kutular küp şeklinde seçilirse üst üste koyularak yerden de tasarruf yapılabilir. Ayrıca bu küpler kullanılarak çocuklara sayılar ya da renkler oyun halinde öğretilebilir. 

Son olarak erkek ve kız çocukların odalarında mutlaka olması gereken kitaplar için bir kaç öneri olabilir. Çocuğun kitapları mutlaka onun ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Çocuk her istediğinde kitapları ile temas halinde olmalıdır. Bunun için özellikle montessori felsefesine uygun oluşturulan odalarda karşımıza çıkan küçük ve dekoratif kitaplıklar vardır. 


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları