Doğru Büfe Seçimi Nasıl Yapılır?
Doğru Büfe Seçimi Nasıl Yapılır?
Büfe Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Evin en önemli bölümleri arasında şüphesiz yemek odası ya da oturma odası en başta gelmektedir. Oturma odası ne kadar gösterişli ve zarif ise evde o kadar güzel ve şık bir görünüme sahiptir. Misafirlerinizi ağırladığınız ve akşam yemeklerinizi yediğiniz oda, evin en önemli bölümüdür. Yemek odasının veya oturma odasının olmazlarından olan mobilya ise büfedir. Büfe, dekorasyon amaçlı kullanıldığı gibi eşyalarınızın, özellikle şık yemek takımlarınızın muhafaza edilmesi için de kullanılır. Salon veya yemek odaları için oldukça fazla tercih edilen büfe, bulunduğu ortamın havasını değiştireceğinden dolayı doğru bir tercih yapılmalıdır.

Ev Dekorasyonunda Büfe Seçimi

Oda sayısı az olan evlerde ayrı bir yemek odası olmamasından dolayı büfe genellikle oturma odasında bulunmaktadır. Büfe seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta büfenin yeridir. Eğer büfeyi yemek masanızla aynı odaya koyacaksanız birbirleri ile uyum içinde olmalarına özen gösterin. Örneğin masanız ahşap ise, seçeceğiniz büfe de ahşap olmalı, masanız koyu bir renk ise seçeceğiniz büfe de ona uygun bir renk de olmalıdır. Büfe seçerken dikkat etmemiz gereken diğer önemli nokta ise; büfenin materyalinin sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Büfenin içinde genellikle yemek takımınızı muhafaza edeceğiniz için kaliteli malzeme kullanılmış olmalıdır. 

Büfe Seçiminizde Özgün Olun

Yemek odanızı dekore ederken özgün olmaktan asla kaçınmayın. Kendi stilinizi yansıtan büfe, masa, sandalye seçimi yapın. Büfe seçimi kadar büfe aynası seçimi de oldukça önemlidir. Büfe aynası, en az büfe kadar gösterişli olmalı ve davetlilerinizi kendine hayran bırakmalıdır. Modern bir büfe tercih ediyorsanız, yemek odanızın da modern bir görünüme sahip olması gerekir. Klasik bir yemek odanız varsa büfe seçiminiz de klasik olmalı ki odanız ile büfeniz arasında bir ahenk ve uyum olmalıdır.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları