Dekorasyon Fikirleri Balkon
Dekorasyon Fikirleri Balkon
Balkon Düzenlemeleriniz İçin Farklı Dekorasyon Fikirleri

Günün stresinin atıldığı, şöyle bir çıkılıp hava alınan, yaşam kalitesini yükselten alanlardır balkonlar. Bahar ve yaz aylarıyla birlikte sabah kahvaltıların yapıldığı, akşam karşılıklı kahvelerin içildiği evin belki de en keyifli yerleridir. İster büyük ister küçük olsun doğru dekore edilerek keyfine keyif katılabilme potansiyeline sahip alanlardır. Siz de balkonunuzda bir takım değişiklikler yapmak istiyorsanız işte size birkaç balkon dekorasyonu önerisi.

Manzaralı Balkonlar

Balkonunuz manzaraya sahipse bunu iyi değerlendirmek gerekir. Şehrin kalabalığında ve pahalılığında az bulunan bir nimettir manzaralı bir balkon. Bu şansı iyi değerlendirmeli ve balkonunuzu korkuluklarla kapatmaktan kaçınmalısınız. Temperli cam manzaranızı kapatmayacak ve görüş zevki yüksek bir alan oluşturmaya yardımcı olacaktır. Renkli camlardan ziyade beyaz camları tercih etmek gerçek gün ışığı etkisini arttırmakta ve eve giren ışıkla aranıza set çekmemektedir. Camların ara doğramaları şeffaf olursa manzara bir o kadar bölünmeyecektir.

Balkonda Keyifli Bir Yaşam Alanı

Küçük, sevimli ve kapalı bir balkonunuz varsa balkonunuza özel, köşeyi kaplayan bir koltuk tasarlayarak güzel vakit geçirebileceğiniz ayağınızı uzatıp oturabileceğiniz bir alan meydana getirebilirsiniz. Tasarlayacağınız koltukta canlı renkler kullanmak, balkonun zeminini farklı renk ve desenlerde yer karolarıyla kaplamak balkonunuza farklı ve canlı bir hava katacaktır.

Duvarlar Yeşillensin

Doğayı ve bitkileri çok seviyorsanız fakat bitki yetiştirmek için yeterli alanınız yoksa ve balkonunuz da küçükse sizin için bir fikrimiz var. Duvarlara monte edeceğiniz raflar ve üstüne koyacağınız renk renk saksılarla istediğiniz bitkileri yetiştirebilir, doğayla iç içe ve canlı bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Yapı marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz birbirine geçmeli odun görünümünde ahşap karolarla doğayla iç içe görüntüyü pekiştirebilirsiniz. Maliyeti düşük ve uygulaması kolay bu karolar sudan etkilenmiyor ve farklı farklı ebatlarda balkonunuza uygun olarak üretiliyorlar. Küçük balkonlarda masa sandalye bir dekorasyon unsuru olarak da görülüyor. Balkonunuza başka bir hava katacak çok farklı desenlerde masa sandalyeler mevcut.

Bitkileri canlı olarak kullanmak yarattığı etki açısından önerilen bir şeydir. Fakat yaz kış kullandığımız balkonu devamlı yeşil görmek istiyorsak, gerçekçiliği yüksek seviyede plastik çiçek de kullanabiliriz.

Balkonda Yemek Keyfi

Balkonlar özellikle sıcak yaz günlerinde yemek yemesi keyifli mekanlardır. Bu özellikleri göz önüne alınınca balkonunuz küçük bile olsa onu yemek yenebilecek bir alana dönüştürebilirsiniz. Küçük, kullanışlı ve özellikle dikdörtgen balkonlar için ince uzun masalar, katlanabilir sandalyeler kullanmak avantajlı olacaktır. Böylece mekanı daraltmanın önüne geçmiş oluruz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları