Çatı Katlarına Dekorasyon Önerileri
Çatı Katlarına Dekorasyon Önerileri
Çatı Katlarına Dekorasyon Önerileri

Çatı Katlarına Dekorasyon Önerileri

Her insanın yaşamı için bir alan seçimi vardır. Bu alan seçimi sosyal, kültürel, kişisel ve elbette maddi imkanlar doğrultusunda belirlenir. Seçilecek yaşam alanı bu bağlamda bazen küçük bir bahçesi olan sevimli bir ev, bazen bir malikane bazen bir apartman dairesi ve de çatı katı olabilir. Peki, eğer bir çatı katında oturuyorsak onu nasıl güzelleştirebiliriz?

Zevklerinizi Yaşam Alanınıza Uygulayın

Birçoğumuz kişisel zevklerimizi bulunduğumuz hemen her alana uygulamak istesek de bunların içinden en önemlisi oturduğumuz yerdir. İş saatleri dışında en çok vakit geçirdiğimiz yer olan evimiz, kendimizi en rahat ve mutlu hissetmemiz gereken yerlerin başında geldiği için söz konusu dekorasyon olduğunda zevklerimizi yansıtmaktan kesinlikle kaçınmamalıyız.

Manzaranızı Evinize Dahil Edin

Bir çatı katının en büyük avantajı manzarasıdır. Alt katlarınızda oturan komşularınızın aksine çatı katında oturmak size o binanın en iyi manzarasına sahip olma avantajını verir. Bu avantaj bazen bir deniz manzarası, bazen bir orman ya da yalnızca bir park yahut cadde olabilir. Önemli olan manzaranın evinize bir parça eklenmiş olmasıdır. Söz gelimi orman manzarası olan bir evde dekorasyonda yeşil renkleri kullanırsanız ormanla iç içe olduğunu hissedersiniz. Deniz manzarası olan bir evde mavi ve beyaz tonlarını kullandığınızda deniz kokusunu evinizin her odasında içinize çekme şansına sahip olursunuz. 

Balkon-Teras Çok Önemli

Sanılanın aksine oturduğunuz binanın en üst katında oturmak, sizi yaşadığınız semtten koparmaz. Tam tersine dahil eder. Zira alt katlarda oturan birçok komşunuz, dışardan görülmekten hoşlanmadıkları için balkon ya da terasını kullanmaktan kaçınırken, en üst katta oturan siz, bunu çok daha iyi kullanabilirsiniz. Yeşil bitkiler yetiştirerek balkonunuzu renklendireceğiniz gibi, orayı bir karnaval atmosferine çevirmek de size kalmış bir şey...

Odalarda Rahat Tasarıma Ağırlık Verin

Çatı katı demek özgürlüktür! Ağır mobilyaların kasvetli havalarını evinize taşımalarına izin vermeyin. Kenti sembolize eden tablolar, dekoratif mumluklar, pencereleri olabildiğince serbest bırakan hafif tüllerden oluşan perdeler sizleri bekliyor.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları