Beyaz Ankastre Mutfak Modelleri
Beyaz Ankastre Mutfak Modelleri

Mutfağında dekorasyon anlamında şıklığı birinci sıraya koyanlar için ankastre sistemler vazgeçilmez bir unsurdur. Ankastre mutfak dünyasında son yıllarda ortaya çıkan rekabet ürünlerin çeşitlenmesini de beraberinde getirmiştir. Bu ürün çeşitlenmesiyle ve marka artışıyla birlikte çeşitlilik artmış, ürün yelpazesi genişlemiştir.

Ankastre Mutfakta Fiyat ve Kalite

Renk seçiminde beyaz tercihi son dönemde artış gösteren bir tercih olmakla birlikte tüketicinin ürün bilgisi de artan rekabetle birlikte katlanmıştır. Markalar arası fiyat farkları gözle görülür biçimde karşımıza çıkar. Hepimizin bildiği bazı markalar ankastre mutfak sistemlerine yeni dahil olup, görsellik açısından en büyük markalarla yarış haline girmeyi başarmıştır. Ancak görsellikle performans arasında ne yazık ki doğru orantı mevcut değildir. En basitinden her markanın aspiratör sistemleri incelendiğinde karşımıza olağanüstü farklılıklar çıkmaktadır. Piyasanın hatırı sayılır markalarında aspiratörlerin ortamdaki çekim gücü ve çekilen kötü havayı dışarı atabilecek motorun gücü çok iyi seviyelerdedir. Ancak adını hepimizin bildiği, görece olarak da avantajlı fiyat sunan ama ankastre mutfak üretimine yeni başlamış bazı markalarda ise sadece ortam çekim gücü büyük markalarla yarışabilecek seviyededir. Bahsettiğimiz motor gücü ise çok düşük seviyelerde kalarak yetersiz performans göstermektedir.

Ankastre Mutfak Sisteminde Uyumluluk 

Bir mutfak dekore edilirken içerisinde olmazsa olmaz birçok ürün mevcuttur. Bulaşık makinesi, fırın, mikrodalga fırın, buzdolabı, davlumbaz ve ocak en önemlileri olarak sayılabilir. Bu olmazsa olmaz ürünlerin birbirleriyle iç içe geçebilme yani kullanışlı ve uyumlu olabilme özelliği dikkate alınmalıdır. Aralarında renk uyumu olması tabii ki kaçınılmaz faktördür. Beyaz renkte bir takım oluşturuyorsak tüm ürünlerin aynı marka olarak satın alınması mutfak tasarımınızı bir hayli kolaylaştırarak estetik bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. 

Araştırma ve Fiyat Teklifleri 

Yukarıda bahsettiğimiz üzere ankastre mutfak sistemlerinde marka rekabeti üst düzeyde olduğundan karara varma aşamasında önemli bir araştırma sürecinin içine girmek durumunda kalınması doğaldır.

Küçük çaplı bir araştırma sonucunda bile markalar arasındaki kalite farkları göze çarpacaktır. Örneğin x markasında bir fırının her rafında ayrı sıcaklıkta yemek pişirme imkanı veren sistem mevcutken, y markasında bu gibi sistemlerin mümkün olmadığı ve fiyatlarında bu ölçülere göre belirlendiği anlaşılacaktır. Araştırma tamamlanıp da tüm ürünlere karar verildikten sonra firmaya toplu teklif vererek uyumlu bir kombinasyon ve uygun fiyat istenebilecektir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları