Yatak Odası Aydınlatma Fikirleri
Yatak Odası Aydınlatma Fikirleri
Teknolojinin ivme kazandığı günümüzde, yoğun iş temposu ve stres insanlarda dinlenme ihtiyacını belirgin şekilde arttırmıştır.

Yatak Odasının Dekorasyonunda Aydınlatmanın Önemi

Teknolojinin ivme kazandığı günümüzde, yoğun iş temposu ve stres insanlarda dinlenme ihtiyacını belirgin şekilde arttırmıştır. İş çıkışlarında evlerine dönen insanlar için en iyi dinlenme mekanları şüphesiz ki yatak odalarıdır. Bu nedenle yatak odasının biçiminden eşyaların konulduğu alanlara, renk seçiminden ışık şiddetine kadar her detay oldukça önemlidir. Yatak odaları için en yenilikçi dekorasyon fikirlerine baktığımızda bu seçeneklerin hepsine birden en şekilde cevap verenler ön plana çıkmakta. 

Yatak Odasında Doğru Aydınlatmanın Önemi

Gün içerisinde çeşitli uyaranlara maruz kalan gözler oldukça yorulmaktadır. En doğru aydınlatma, insanın psikolojik ve zihinsel açıdan dinlendirdiği gibi tersi durumda kaliteli bir dinlenme imkanın söz konusu değildir. Uzmanlarca yapılan birçok araştırma aydınlatmanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Dekorasyonun şıklığını ve uyumunu tamamlayan en önemli unsur söz konusu yatak odaları olduğunda aydınlatmadır.

En Güzel Aydınlatma Fikirleri

Yatak odalarında parlak ışık tercih edilmez. Bu, aydınlatma fikirleri içinde en temel kuraldır. Loş ışık en doğru tercihtir. Fakat ışığın şiddetinin az olması uykuyu çabucak getireceğinden ışığın odadaki nesnelerin görünebileceği düzeyde olması tercih edilmelidir. Komodinler üzerine yerleştirilen gece lambaları kişinin yatağa girerken veya yataktan çıkarken zahmetsizce ışığı kontrol etmesi için gereklidir. Konforun daha fazla arttırılmak istendiği durumlarda ise harekete duyarlı sensörleri olan küçük lambalar odaya monte edilir. 

Işığın şiddeti kadar ışık renginin seçimi de önemlidir. İnsanı psikolojik olarak rahatlatan renklerin seçilmesi kaliteli bir dinlenme ve iyi vakit geçirme için şarttır. Tansiyonu yükseltip insanda açlık hissi oluşturduğundan kırmızı renkli aydınlatma sistemleri kullanılmamalıdır sakinlik ve dinginlik veren mavi güvende hissettiren yeşil özellikle tercih edilmelidir.

Renklerin önemiyle ilgili yapılan bilimsel çalışmalar konunun önemin daha iyi göstermektedir. Sınıfı duvarları maviye boyanan sınıftaki başarı oranının yükseldiği deneyde yaramazlık düzeyi aşağı düşmüştür. İntiharlarıyla meşhur bir köprü maviye boyandıktan sonra ise ölüm oranlarında büyük bir düşüş gözlemlenmiştir. Bu nedenlerden dolayı, ışığın şiddetine ilave olarak tercih edilen en doğru renk seçimi aydınlatma sistemlerinde hayati öneme sahiptir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları