İç Dekorasyon Ev Modelleri
İç Dekorasyon Ev Modelleri
dekorasyon neden önemlidir

İç dekorasyon her şeyden önce misafirlerimizi memnun etmenin dışında insanın kendisini en güvende hissettiği yer olan evinde huzur ve mutluluk bulması için önemlidir. Bir ev insanın iç dünyasını temsil eder, bu yüzden kişi kendisini evindeyken daha rahat hisseder ve stresten uzaklaşır. Hem misafir memnuniyeti hem de öz memnuniyet için evin tasarımı yapılırken istediğimiz şekle sokma fikri ve güzel bir uyum yakalama düşünceleri her şeyden önce gelmelidir.

İç dekorasyona örnekler

Klasik tarzda doğal bir görünüm: Hem renkli tonlardan uzak ve sade bir görünüm için hem de evin ışıltısının sağlanabilmesi için oturma odasının klasik tarzda mobilyalar ile döşenme fikri hoş olabilir. Mobilyalar seçilirken renk cümbüşünden uzak durularak daha doğal görünümlü renkler tercih edilmelidir. Avizeler ile salona incelik verilebilir. Çınar ağacı kabuğu rengindeki çerçeveli tablolar oturma salonundaki klasik havayı tam olarak sağlayacaktır.

Gerçek bir ferahlık sağlayan banyo modeli: Hem estetik hem de doğal bir görünümü sağlamanın en etkili yollarından birisi yeşil ve beyaz uyumu. Duş alırken kişiyi şehirden uzaklaştıracak ve doğaya götürecek bir etkiye sahip olan bu renklerin uyumu hafif bir beyaz ışıklandırma ile daha göz çarpıcı hale gelebilir. Bu renklerin dışında kullanılacak bir renk uyumu bozabilir.

Aksesuarsız olmaz: Yatak odası dizayn edilirken ince detaylara dikkat edilmelidir. Bu ince detaylar da aksesuarlar oluyor. Konu büyük bir yatak odası olunca boş kalacak yer çok olabilir burayı kişi kendisine hoş gelen aksesuarlar ile donatırsa o boş görünüm hoş bir hal alacaktır. Büyük bir yatak odası söz konusu olunca seçilecek eşyaların cüsselerinin de büyük olması ve çok çeşitlilikten kaçınılmaması gerekiyor. Küçük yatak odasına sahipseniz aksesuarlarınıza yer açmak için çok amaçlı dolaplar gibi eşyalar kullanabilirsiniz. 

Simetrik tarz: Simetriye önem veriyorsanız seçilen eşyaların boyutlarına daha çok önem vermelisiniz. Ve yuvarlar desenlerden kaçınmalısınız. Duvarları ortalayacak dikdörtgen tablolar ve keskin geometriye sahip koltuk ve kanepeler köşelere sığacak şekilde yerleştirilebilir. Zemin için ise yine dikdörtgen sade renkli bir halı tercih edilebilir. 

İlk önce kişinin kendi isteği olmalı

Dekorasyon fikrinde tamamen evi dekore edecek ve yaşayacak kişi her şeye kendi gözüyle bakmalı. Başkaları ne der diye düşünülmeye başlandığında evin uyumu ve sizi yansıtacak etkisi de kaybolmuş olacaktır. Sonuçta evde oturacak olan yine kişinin kendisi olacağı için her şeyden önce kendi istekleri ön planda olmalı. 


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları